Waterbehandeling

Dagelijks gebruiken we heel wat liters water voor verschillende toepassingen. Niet alleen om te drinken, maar ook om het toilet door te spoelen, om ons te wassen, om te poetsen, en ga zo maar verder. Op sommige plaatsen is een aansluiting op het waternet echter niet mogelijk waardoor men is aangewezen op het gebruik van bron-, put- of regenwater. Een correcte waterbehandeling is hier essentieel om zuiver, eventueel drinkbaar water te verkrijgen. Daarnaast kan waterbehandeling ook zijn nut hebben bij leidingwater dat te veel ijzer of te veel kalk bevat.

 

Bron-, regen- en putwater zuiveren via waterbehandeling

Wie geen gebruik kan maken van leidingwater kan dus bron-, put- of regenwater gebruiken in de plaats. De kwaliteit van dit water is echter niet altijd gegarandeerd: er kunnen allerlei vuildeeltjes, virussen en bacteriën in aanwezig zijn. Wil je dit water kunnen drinken of kunnen gebruiken voor huishoudelijke toepassingen, dan is waterbehandeling nodig. Syr Oceanic biedt hiertoe verschillende mogelijkheden. Ons Line-Gard drinkwatersysteem gaat bijvoorbeeld aan de hand van ultra-filtratie allerlei moleculen uit het water filteren, waardoor je water krijgt van een topkwaliteit. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor verschillende andere soorten waterfilters, waaronder ook een regenwaterfilter. Meer informatie over dit type waterbehandeling vind je op de specifieke pagina’s “Drinkwatersysteem” en “Waterfilter”.

 

Waterbehandeling tegen kalk en ijzer

Merk je dat er vaak kalkaanslag ontstaat op het sanitair? Of werken bepaalde toestellen, zoals een boiler of waterkoker, niet meer naar behoren? Dan kan het wel eens zijn dat er te veel kalk in het leidingwater zit. Dit is makkelijk op te lossen met een waterverzachter die het water gaat ontkalken. Meer redenen om water te ontkalken, vind je op deze pagina. Daarnaast is er ook waterbehandeling mogelijk voor water met een teveel aan ijzer. Dit is een vaak voorkomend probleem in situaties waarbij men gebruik maakt van eigen grondwaterwinning. Om erachter te komen of water te veel ijzer bevat, breng je best een waterstaal binnen in een erkend labo. Aan de hand van die resultaten kunnen wij bepalen welk type waterbehandeling en welk systeem het meest geschikt is voor jou. Verdere informatie hieromtrent lees je op de pagina over een ontijzeraar.

 

Waterbehandeling door Syr Oceanic

Syr Oceanic uit Holsbeek (Vlaams-Brabant) is al jarenlang gespecialiseerd in waterbehandeling. Ben je dus op zoek naar een waterfilter, een drinkwatersysteem, een ontijzeraar of een ontkalker, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook indien je een installatie wil aankopen voor omgekeerde osmose dan bieden wij je verschillende mogelijkheden. Voor verdere inlichtingen over waterbehandeling zijn wij steeds te bereiken via info@oceanic.be, op het nummer 016/44.72.40 of via het contactformulier op deze website.

nl fr