Lekdetectie: een waterlek opsporen

Vochtige plekken op de muur of op het plafond, een parketvloer die op sommige plaatsen begint te verkleuren, een hoger waterfactuur dan anders, deuren die plotseling lijken te klemmen,… Er zijn verschillende manieren waarop waterschade tot uiting kan komen. Eén ding is echter zeker: waterschade kan enorm veel problemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te voorkomen. Dat kan aan de hand van lekdetectie. In deze rubriek gaan we dieper in op het voorkomen van waterschade en op de manier waarop Syr Oceanic lekdetectie aanbiedt.

 

Lekdetectie helpt waterschade voorkomen

Wanneer vocht zich een weg baant doorheen muren en plafonds, kan dit al op korte tijd grote problemen met zich meebrengen. Lekkage van leidingen kan voorkomen worden door onder andere een regelmatige controle, maar men kan ook investeren in een systeem voor lekdetectie. Zoals de naam doet vermoeden gaat dit systeem lekken opsporen en melden, zodat snel kan worden ingegrepen. Op die manier kan lekdetectie de waterschade tot een minimum beperken. Om u hierbij te helpen ontwikkelde Syr Oceanic Safe-T Connect; een uniek systeem dat het mogelijk maakt om lekdetectie uit te voeren via internet.

 

Online lekdetectie via Safe-T Connect

Het Safe-T Connect systeem gaat het waterverbruik bijhouden, inclusief hoe lang het water loopt en onder welke druk. Aan de hand van verschillende parameters, die je zelf kan instellen, gaat het systeem aan lekdetectie doen. Zo moet er worden ingegeven hoeveel water er maximaal in één afname verbruikt mag worden wanneer je thuis bent en wanneer je er niet bent, en ook hoe lang het water aan één stuk mag lopen. Wordt een van deze ingegeven hoeveelheden overschreden, dan gaat Safe-T Connect automatisch het water volledig afsluiten. Ook krijg je meteen een melding hiervan. Dankzij Safe-T Connect is lekdetectie altijd en overal mogelijk, zelfs wanneer je niet in het land bent.

 

Ontdek meer over lekdetectie door Syr Oceanic

Naast installaties voor waterbehandeling biedt Syr Oceanic ook een systeem aan voor lekdetectie. Safe-T Connect is een uniek systeem dat door ons zelf ontworpen werd. Het maakt het mogelijk om online aan lekdetectie te doen, waardoor je waterschade en -verspilling in geval van lekkage fel vermindert. Wens je meer informatie te ontvangen over ons Safe-T Connect lekdetectie systeem, aarzel dan niet om ons te contacteren. Dit kan via het contactformulier op deze website of via telefoon (016/44.72.40) of e-mail (info@oceanic.be).

nl fr