Een waterfilter

Vaak staat men er niet bij stil wat voor een luxe drinkbaar kraanwater eigenlijk is. Het is immers niet overal zo dat leidingwater zonder meer gedronken kan worden. Sommige woningen hebben geen drinkbaar leidingwater voorhanden en zijn daardoor afhankelijk van het gebruik van regenwater, bronwater of putwater. Het probleem bij dit water is echter dat het vervuild is en niet zomaar kan worden gedronken. Wil je dat je woning toch voorzien wordt van gefilterd, drinkbaar water, dan ligt de oplossing in het installeren van een waterfilter.

 

Een waterfilter van Syr Oceanic: de mogelijkheden

Syr Oceanic is al jaren gespecialiseerd in waterbehandeling. Wij hebben dan ook de techniek in huis om verschillende soorten waterfilters te maken. Voor het filteren van put-, bron- en regenwater kunnen wij bijvoorbeeld een zandfiltersysteem uitbouwen. Bij deze techniek stroomt het water verticaal door een zandbed waarin vuildeeltjes worden opgevangen. Voorts behoort ook een waterfilter met actieve kool tot de mogelijkheden. Deze maakt eveneens gebruik van dieptefiltratie, maar het water wordt doorheen een massa van actieve kool gestuwd. Daarnaast hebben wij voor regenwater een specifieke driedelige sedimentfilter in huis. Deze waterfilter kan geïnstalleerd worden in een regenwaterpomp, zodat het regenwater gefilterd wordt alvorens het de woning binnenkomt.

 

Ultra-filtratie met de Line-Gard waterfilter

Naast bovenstaande waterfilters biedt Syr Oceanic ook het Line-Gard systeem voor het filteren van bron-, put- of regenwater. Dit systeem voorziet je woning onbeperkt van gefilterd drinkwater door middel van ultra-filtratie - kleiner dan 0,01 micron! Het is dan ook een zeer doeltreffende waterfilter voor het verminderen van parasieten, bacteriën en vuildeeltjes. Indien het systeem wordt uitgevoerd met een actieve koolfilter verwijdert het zelfs ongewenste geuren uit het water. Met zijn piekdebiet van 42 l/minuut en nominaal debiet van 17 l/minuut is dit toestel geschikt voor woningen tot vijf personen, zelfs met twee badkamers. Het membraam van de Line-Gard waterfilter wordt gereinigd door een eenvoudige terugspoeling of backwashing, wat ervoor zorgt dat de onderhoudskosten tot een minimum gereduceerd worden.

 

Welke waterfilter kiezen?

Met een waterfilter van Syr Oceanic geniet je zonder zorgen van drinkbaar kraanwater. Welke waterfilter het meest geschikt is voor jouw situatie, dat zoeken we graag samen uit. Laat ons iets weten via het contactformulier, stuur ons een e-mail op info@oceanic.be of geef ons gewoon een telefoontje op het nummer 016/44.72.40. Dan bekijken we samen hoe we verder te werk zullen gaan. Ook indien je meer informatie wenst over een waterfilter in het algemeen, kan je steeds bij Syr Oceanic terecht.

nl fr