Waterverzachter: hard tegen hard water

Hoewel ons land niet onoverkomelijk groot is kan de hardheid van het leidingwater per regio heel erg verschillen. In sommige gebieden zit er zelfs zoveel kalk in het water dat dit allerlei nare gevolgen met zich meebrengt. De aankoop van een waterverzachter is dan een zeer slimme zet. Dit toestel gaat namelijk het water ontkalken en zo de waterhardheid sterk verminderen. Syr Oceanic uit Holsbeek (Vlaams-Brabant) is gespecialiseerd in de fabricatie van waterbehandelingstoestellen. Je bent bij ons dan ook aan het perfecte adres indien je op zoek bent naar een waterverzachter.

 

Een waterverzachter als oplossing voor verschillende problemen

Zoals de naam aangeeft gaat een waterverzachter hard water zacht maken. Een té hoge waterhardheid kan immers allerlei problemen met zich meebrengen. Dit kunnen onschuldige esthetische problemen zijn (kranen worden ontsierd door een witte rand, tegels krijgen een soort waas over zich, er is een witte aanslag zichtbaar in het toilet), maar de kalkaanslag kan zich ook vastzetten op warmtewisselaars. Hierdoor halen de toestellen die hierop werken een minder rendement en zullen ze uiteindelijk stukgaan. Een waterverzachter kan dan ook heel wat kosten vermijden, denk bijvoorbeeld maar aan een cv-ketel die vervangen moet worden. Wil je meer lezen over de problemen die hard water kan veroorzaken, bekijk dan ook zeker de pagina over de gevolgen van een te hoge waterhardheid.

 

De werking van een waterverzachter

De manier waarop dit toestel water gaat ontkalken, is aan de hand van een ionenuitwisseling. Een waterverzachter is namelijk uitgerust met een filter waarin zich speciale harsen bevinden. Deze gaan de magnesium- en calciumionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid, uit het leidingwater opnemen en vervangen door natriumionen. De harsen kunnen echter verzadigd geraken. Daarom heb je een specifiek soort zout nodig om je waterverzachter mee te spoelen. Dit zout is nodig voor de regeneratie; het proces waarbij de harsen ontdaan worden van de calcium- en magnesiumionen die ze vasthouden. Meer informatie vind je op de specifieke pagina over de werking van een waterverzachter of op de pagina over zout voor de waterverzachter. Om een optimale werking van je waterverzachter te garanderen is het trouwens aangeraden om jaarlijks een onderhoud te laten uitvoeren door een specialist.

 

Vind de beste waterverzachter bij Syr Oceanic

Vermoed je dat jouw leidingwater veel kalk bevat? Dan kan je de waterhardheid meten aan de hand van teststrips of via een druppeltest door een vakman. Je kan deze strips bestellen of een afspraak maken voor een druppeltest via deze pagina. Blijkt de waterhardheid te hoog te zijn en wil je een waterverzachter laten installeren? Ook dan kan je de hulp inschakelen van Syr Oceanic. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk en bieden steeds professioneel advies. Daarnaast kunnen wij ook instaan voor de montage, de installatie, het onderhoud en de herstelling van je waterverzachter. Voor verdere informatie, contacteer ons via het contactformulier of op het nummer 016/44.72.40!

nl fr