Waterschade in huis voorkomen

Waterschade is een absolute nachtmerrie, zowel voor woningen als voor bedrijfsgebouwen. Toch komt deze vorm van schade regelmatig voor: maar liefst 80% van alle schadeclaims in een brandverzekering hebben te maken met waterschade. Dit kan gaan om waterschade van buitenaf of door leidingbreuken of -lekkage. Het water dat hierbij vrijkomt gaat al snel onherstelbare schade veroorzaken, om nog maar te zwijgen van het waterverbruik dat sowieso betaald moet worden. Waterschade voorkomen is dan ook de boodschap!

 

Hoe kan je waterschade voorkomen?

Er zijn verschillende manieren waarop men waterschade kan voorkomen. Om te beginnen kan je regelmatig de waterleidingsinstallatie laten controleren. Zijn er gebreken, dan kunnen deze tijdig worden opgespoord nog voordat de situatie escaleert. Zorg er in de winter ook voor dat de leidingen niet kunnen kapotvriezen en draai voor de zekerheid de hoofdkraan dicht wanneer je voor langere tijd op vakantie vertrekt. Syr Oceanic biedt echter een oplossing om waterschade te voorkomen die nog veel makkelijker is: Safe-T Connect, een systeem dat lekdetectie mogelijk maakt via internet.

 

Waterschade voorkomen met Safe-T Connect

Safe-T Connect is een uniek systeem dat ontworpen werd door Syr Oceanic zelf. Het gaat je waterverbruik registreren en alarm slaan indien er ongewoon veel water verbruikt wordt. Er zijn verschillende criteria die in dit systeem helpen om waterschade te voorkomen: wat is de grootste waterafname in één keer wanneer ik thuis ben? En wanneer ik niet thuis ben? En hoe lang mag het water lopen? Deze criteria kan je zelf instellen. Wanneer de limieten overschreden worden krijg je hiervan een melding en sluit de Safe-T Connect het water volledig af. Je kan ook te allen tijde via internet je waterverbruik controleren en kiezen op welke manier je verwittigd wil worden (bijvoorbeeld via een e-mail). Op die manier helpt ons Safe-T Connect systeem ervoor om waterschade te voorkomen, zelfs wanneer je op vakantie bent!

 

Syr Oceanic beschermt tegen waterschade

Het is absoluut geen pretje om geconfronteerd te worden met waterschade. Voorkomen blijft dan ook nog altijd beter dan genezen. Om tijdig in te grijpen bij lekkage of leidingbreuken heeft Syr Oceanic de ideale oplossing, namelijk Safe-T Connect. Dit systeem houdt je altijd en overal op de hoogte van je waterverbruik, ook wanneer je niet thuis bent. Wil jij waterschade voorkomen en meer ontdekken over dit unieke systeem, neem dan zeker contact op met Syr Oceanic! Dit kan via info@oceanic.be, via het contactformulier op deze site of door ons te telefoneren op het nummer 016/44.72.40.

nl fr