Waterbehandeling met een ontijzeraar

Tal van gezinnen en bedrijven maken gebruik van putwater. Dit kan zijn omdat zij het gebruik van stadswater willen beperken en zo de kosten willen drukken, of het kan ook gebeuren dat zij helemaal niet beschikken over stadswater omdat een aansluiting op het netwerk niet mogelijk is. In tegenstelling tot leidingwater kan de kwaliteit van putwater echter niet gegarandeerd worden. Zo is het mogelijk dat dit water te veel ijzer bevat, wat allerlei ongemakken met zich meebrengt. De oplossing voor dit euvel is te vinden in een ontijzeraar van Syr Oceanic.

 

Wanneer heb ik een ontijzeraar nodig?

Op zich is ijzer niet schadelijk, het is zelfs essentieel voor ons lichaam. Té grote hoeveelheden zijn echter wel gevaarlijk voor onze gezondheid. Daarnaast brengt een teveel aan ijzer ook verschillende esthetische en praktische problemen met zich mee, die opgelost kunnen worden met een ontijzeraar. Een van de symptomen van een teveel aan ijzer is dat het putwater in toiletten, baden en douches roestbruine randen achterlaat. Deze aanslag kan er tevens voor zorgen dat bijvoorbeeld douchekoppen of leidingen verstopt raken. Daarnaast bevat ijzerhoudend water ook meer bacteriën en heeft het vaak een onaangename geur, kleur en smaak. Een ontijzeraar maakt met al deze problemen komaf. Om te weten welk type ontijzeraar nodig is, moet er eerst een onderzoek worden uitgevoerd. Er moeten namelijk een aantal paramaters gemeten worden zoals de debieten, de pH-waarde en de exacte hoeveelheid ijzer.

 

Werking van een Syr Oceanic ontijzeraar

Syr Oceanic biedt verschillende mogelijkheden om water te ontijzeren. Zo kan je kiezen voor een systeem dat tegelijk een ontijzeraar en een ontkalker is, of je kan een apparaat kopen dat enkel het water zal ontijzeren. Wanneer we uitgaan van het laatste geval beschikt Syr Oceanic over een gamma ontijzeraars op basis van het medium Birm, die gekozen worden afhankelijk van de sanitaire installatie en het gewenste debiet. Een Birm ontijzeraar heeft de eigenschap om ijzerdeeltjes te laten oxideren en vast te houden in de materie. Omdat er echter geen berekeningsmethode bestaat zoals bij een ontkalker, wordt dit toestel na een vast aantal ingestelde dagen gespoeld. Het voordeel van Birm is dan weer dat er geen extra producten nodig zijn om de regeneratie uit te voeren. Deze gebeurt door een eenvoudige terugspoeling met het putwater, waardoor het kosteloos is.

 

Het vinden van een geschikte ontijzeraar

Wie putwater gebruikt, doet er goed aan een waterstaal te nemen en deze door een erkend labo te laten controleren op de drinkbaarheid en de aanwezigheid van ijzerdeeltjes. Bevat het water een teveel aan ijzer, dan zal een ontijzeraar soelaas bieden. Ben je op zoek naar een betrouwbare firma die jou de perfecte ontijzeraar aanbiedt? Dan zit je goed bij Syr Oceanic, fabrikant van en specialist in systemen voor waterbehandeling. Zowel het geven van professioneel advies als de montage, de installatie, het onderhoud en eventuele herstellingen behoren tot onze diensten. Contacteer ons vandaag nog voor een ontijzeraar die komaf maakt met het teveel aan ijzer in je putwater!


nl fr