Zout voor de waterverzachter

Een ontsierend laagje op het kraanwerk, witte aanslag op een douchescherm, of nog erger: een boiler of cv-ketel waarvan het rendement flink omlaag gaat. Het zijn allemaal problemen die veroorzaakt worden door hard water. Een waterverzachter kan gelukkig soelaas brengen. Een van de belangrijkste onderdelen van dit toestel is het zout. Maar waarom is zout voor een waterverzachter zo belangrijk? En welke soorten zout kan je allemaal gebruiken?

 

Welke functie heeft zout voor een waterverzachter?

Hard water wordt veroorzaakt door calcium- en magnesiumionen die aanwezig zijn in leidingwater. Om hard water te verzachten is het dan ook nodig om deze ionen weg te halen. Daarom gaat een waterverzachter het water doorheen een filter laten passeren. In deze filter zijn harsen aanwezig die natriumionen bevatten. Wanneer het harde water hier passeert gaan de harsen alle calcium- en magnesiumionen in zich opnemen en in ruil natriumionen afgeven. Op een gegeven moment geraken de harsen echter verzadigd, en dan is er zout nodig om de waterverzachter terug optimaal te laten functioneren. Wanneer de harsen met zout gespoeld worden gaat het zout namelijk alle calcium- en magnesiumionen van de harsen in zich opnemen en in ruil natriumionen afgeven. De harsen zijn dan weer klaar om opnieuw te beginnen aan de ionenuitwisseling. Dit proces noemen we regeneratie.

 

Welk zout gebruiken voor een waterverzachter?

Bij Syr Oceanic gebruiken en verkopen we gekapt zout voor je waterverzachter. Dit wordt ook wel brokkenzout genoemd, aangezien het om zuiver zout gaat en niet om tabletten. Het wordt gewonnen uit de zee en bevat, in tegenstelling tot zouttabletten, geen lijmachtigen. Deze stoffen worden namelijk aan tabletten toegevoegd om het zout te kunnen comprimeren tot een klein, vast blokje. Hierdoor kan er echter een soort “koek” ontstaan in de waterverzachter waardoor je het toestel vaker zal moeten onderhouden. Bovendien is het zeer belangrijk om enkel speciaal zout voor een waterverzachter te gebruiken. Alleen dit type garandeert een perfect zuivere zoutoplossing, zonder verspilling. Zo kan je ook weer besparen op de kosten van je waterverzachter.

 

Koop hier het zout voor je waterverzachter

Ben je op zoek naar kwalitatief zout voor je waterverzachter? Dan ben je aan het juiste adres bij waterbehandelingsspecialist Syr Oceanic. Je kan het zout per zak komen afhalen bij ons, of laten leveren bij aankoop van een volledig pallet. Wil je meer weten over onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Indien je zout voor je waterverzachter wil bestellen kan je ook meteen het onderstaande formulier invullen. Wij behandelen je aanvraag dan zo snel mogelijk!

 

Zout bestellen

Naam en voornaam *
Straat en nr. *
Postcode en gemeente *
Telefoonnr. *
E-mailadres *
 
Jouw bestelling *
nl fr