Onderhoud van een waterverzachter

Zoals elk ander huishoudelijk toestel heeft ook een waterverzachter af en toe nood aan een degelijk onderhoud. Bepaalde onderhoudstaken kan je zelf uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het bijvullen van het zout, maar af en toe een degelijk onderhoud door een specialist is onmisbaar om je waterverzachter optimaal te laten werken. Hoe vaak dit nodig is kan op zich variëren per toestel. Toch is het aangeraden om minstens één keer per jaar een vakman in te schakelen voor het onderhoud van je waterverzachter. Syr Oceanic helpt je hier graag bij!

 

Waarom is het onderhoud van een waterverzachter nodig?

Een jaarlijks onderhoud is aangeraden om te verzekeren dat de waterverzachter optimaal blijft werken. Ook kunnen eventuele problemen op die manier tijdig in de kiem gesmoord worden. Een correct werkende waterverzachter is uiteraard ook nodig om schade aan andere huishoudtoestellen te voorkomen. De kalk die zich in hard water bevindt kan er immers voor zorgen dat apparaten met een warmtewisselaar (zoals een cv-ketel of wasmachine) sneller stukgaan. Via het unieke I-Lex systeem van Syr Oceanic kan je alle parameters van je waterverzachter in de gaten houden via een persoonlijke account op internet. Merk je iets ongewoons op, dan kan je ons contacteren voor het onderhoud van je waterverzachter. Ook indien je niet meer zeker bent van de werking van het toestel, kan een onderhoudsbeurt aangewezen zijn.

 

Wat houdt het onderhoud van een waterverzachter in?

Tijdens het onderhoud van een waterverzachter gaan we altijd de waterhardheid meten. Dit doen we om te controleren of het toestel het water nog voldoende filtert. Daarnaast bekijken we ook de werking van de waterverzachter over het algemeen. Injectoren, kleppen,… worden stuk voor stuk nagekeken en schoon gemaakt. Tijdens het onderhoud van een waterverzachter gaan we ook altijd de harsen in de filter reinigen zodat ze hun volledige capaciteit terug hebben. Het systeem wordt tevens gedesinfecteerd zodat bacteriën gedood worden. Indien nodig wordt de waterverzachter ook bijgesteld om het water zo goed mogelijk te ontkalken.

 

Contacteer Syr Oceanic voor het onderhoud van je waterverzachter

Syr Oceanic is al jarenlang actief in de fabricatie van waterbehandelingstoestellen, en dit zowel voor huishoudelijke als voor industriële toepassingen. Vanuit deze ervaring hebben wij dan ook heel wat troeven te bieden, zoals bijvoorbeeld het aanbod van een totaalpakket in dienstverlening. Naast advies, montage en installatie kan je ook op ons rekenen voor de herstelling en het onderhoud van je waterverzachter. Heeft jouw waterverzachter dus nood aan een onderhoud of vermoed je dat het toestel niet meer correct werkt? Twijfel dan niet en contacteer ons voor het onderhoud van je waterverzachter!

nl fr