Last van kalkaanslag?

Kalkaanslag is een probleem dat vaak voorkomt. Er ontstaan witte vlekken op de kraan, er komt een wit randje in het toilet, en ga zo maar verder. Maar hoe ontstaat kalkaanslag? In het water zit calcium en magnesium, welke samen de hardheid ervan bepalen. Komen deze twee in aanraking met zuurstof of een verhoogde temperatuur, dan komt die witte aanslag tevoorschijn. Het is echter belangrijk om deze kalkaanslag te verwijderen, en niet alleen omwille van esthetische redenen.

 

Waarom kalkaanslag verwijderen?

Zowel op esthetisch als op technisch vlak zijn er verschillende redenen waarom je kalkaanslag moet verwijderen. Om te beginnen is zo’n wit laagje erg ontsierend in de douche, op het kraanwerk of in het toilet. Daarnaast is kalkaanslag niet alleen lelijk, maar bevat het ook veel bacteriën. Nog belangrijker is echter de invloed die kalk heeft op elektrische toestellen met een warmtewisselaar. Denk hierbij aan een boiler, een waterkoker, een wasmachine of een steamer. Kalk is immers een goede isolator en gaat de warmtewisselaars isoleren, waardoor het toestel zelf harder moet draaien. Hierdoor zal er sneller sleet optreden en wordt er bovendien veel meer energie verbruikt dan eigenlijk nodig is. Kalkaanslag verwijderen heeft dus een positieve invloed op verschillende vlakken!

 

Hoe kalkaanslag verwijderen?

Wil je kalkaanslag verwijderen van een kraan, in de douche of in het toilet, dan zijn er verschillende schoonmaakproducten die je hiervoor kan gebruiken. Maar uiteraard is voorkomen nog altijd beter dan genezen, zeker wat betreft elektrische toestellen. Door ervoor te zorgen dat kalkaanslag zich niet kan vastzetten op warmtewisselaars worden immers veel nare gevolgen vermeden. De beste manier om dit te doen is met een waterontharder. Dit apparaat gaat kalk uit het water halen door middel van ionenuitwisseling, nog voor het de verschillende toestellen in je huis bereikt. Meer informatie over de werking van een waterontharder vind je in dit artikel. Of ben je op zoek naar een waterontharder om kalkaanslag te verwijderen, klik dan door naar de pagina “Onze waterverzachters”. Hier vind je een overzicht van alle Syr Oceanic producten.

 

Syr Oceanic: effectief kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag kan in verschillende situaties voorkomen. Wil je op een effectieve manier deze kalkaanslag verwijderen, dan ben je bij Syr Oceanic aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in waterbehandeling, zowel in huishoudelijke sfeer als in de industriewereld. Wil je verdere informatie ontvangen over onze waterontharders, aarzel dan niet en neem contact op via het contactformulier op deze website. Je kan ons eveneens bereiken op info@oceanic.be of op het nummer 016/44.72.40. Syr Oceanic slaat hard terug tegen kalkaanslag!

nl fr